Już pora obalić mity, że grzyby nie są wartościowe. Grzyby nie tylko dobrze smakują i nadają wielu potrawom ciekawy aromat, ale same w sobie zawierają wiele cennych wartości odżywczych. Nie powinny więc być traktowane wyłącznie, jako dodatek czy wysublimowane przyprawy. Ich skład pozwala ustawić je w szeregu z innymi, bogatymi w substancje odżywcze produktami. Zawierają w sobie witaminy z grupy B – B1, B5, część posiada w składzie witaminę D i A. Grzyby są cennym źródłem soli mineralnych, w tym fosforu, potasu i sodu.

O właściwościach leczniczych różnych gatunków, piszemy w dziale grzyby witalne- TUTAJ

Mając już tę wiedzę warto posunąć się o krok dalej i skorzystać z naszej oferty, która wprowadza na rynek gotowe podłoża do hodowli grzybów oraz grzybnie kilkunastu gatunków, zarówno w formie ziarnistej, jak i na kołkach.

Zarówno pierwszą, jak i drugą propozycję łączy jedno. Oba sposoby gwarantują grzyby zdrowe, wyhodowane w sposób ekologiczny. Dzięki temu zaopatrujemy się, dodajmy w łatwy sposób, w produkty niemodyfikowane, w których do hodowli wykorzystano tylko naturalne składniki.

Śmiało można rzec, że domowa hodowla to naturalny sposób na świeże i zdrowe grzyby w każdym domu. To bardzo ważne, szczególnie gdy zdamy sobie sprawę z tego, że na naszych stołach coraz częściej lądują produkty nie mające z ekologią wiele wspólnego. Zatem takie grzyby to prawdziwy kulinarny skarb.

Więcej informacji o zdrowotnych i leczniczych właściwościach grzybów znajdziesz również w dziale ARTYKUŁY-TUTAJ