boczniaki świeże – 25 dekagramów , pieczarki świeże – 25 dekagramów, jajko – 1 sztuka, cebula – 1 sztuka, czerstwa bułka – 1 sztuka, olej do smażenia – 4 łyżki, jajko i bułka tarta do panierowania – 1 sztuka, Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr – 1 szczypta.

Bułkę namaczamy. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju, aż się zezłoci. Grzyby trzemy na tarce i mieszamy z przesmażoną cebulą. Bułkę porządnie odciskamy. Dokładnie mieszamy grzyby z bułką i jajkiem. Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat Knorr. Z gotowej masy formujemy w dłoniach kotlety, obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

ZRÓDŁO http://www.przepisy.pl/przepis/kotlety-grzybowe#szukaj/grzyby boczniaki/przepisy