ogórek – 200 gramów , marchew – 200 gramów, boczniaki – 100 gramów, mini kolby kukurydzy – 100 gramów, cebula dymka – 4 sztuki, Bulionetka Domowa Wołowa Knorr – 1 sztuka, makaron sojowy – 100 gramów, sos ostrygowy – 4 łyżki, olej – 3 łyżki, woda – 1 litr.

Ogórek i marchew pokrój w paski, cebulę w piórka, grzyby w plasterki, a kukurydzę przekrój na połówki. Zagotuj 1 litr wody z bulionetką Knorr. Następnie zalej makaron wrzątkiem i odsącz po napęcznieniu, po czym pokrój. Grzyby oraz cebule usmaż na oleju, dorzuć marchew i podsmaż. Następnie dodaj kukurydzę, sos sojowy i ostrygowy. Dodaj do sosu makaron oraz kilka łyżek pozostałego bulionu, aby sos nie był zbyt gęsty. Całość podgrzej i podawaj posypane ogórkiem.

źródło http://www.przepisy.pl/przepis/makaron-sojowy-z-warzywami#szukaj/grzyby boczniaki/przepisy