Składniki: 300 g pierścieniaków, 1 szklanka ryżu, 1 duża marchew, 1 pietruszka, 2 cebule, 4 łyżki oleju, szklanka śmietany, sól, pieprz, słodka papryka,… Więcej →
Składniki: 300 g pierścieniaków, 1 szklanka ryżu, 1 duża marchew, 1 pietruszka, 2 cebule, 4 łyżki oleju, szklanka śmietany, sól, pieprz, słodka papryka,… Więcej →
Składniki: 250 g pierścieniaków, 1 łyżka masła, 1 posiekana mała cebula, natka pietruszki i szczypiorek, szczypta curry, szczypta cukru, sól, mielony pieprz, łyżka… Więcej →
80 dag filetów z dorsza, 4 łyżeczki soku cytrynowego, 2 duże pory, 2 szklanki wody, 20 dag pieczarek, 1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół(… Więcej →
4 cienkie parówki drobiowe, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, 6 średnich pieczarek, duża cebula czerwona, przecier pomidorowy, papryka ostra w proszku, papryka słodka… Więcej →
schab karkowy 1 kg, pół kilo pieczarek, 2 szklanki rosołu, 1 łyżka mąki, 3 łyżki masła, 3 cebule, sok z cytryny, sól, pieprz,… Więcej →
1 łyżka ziarenek smaku, 300g makaronu grube rurki, 2 filety z kurczaka, 300g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki masła, 1/2 szklanki śmietany 30%,… Więcej →
1 pierś z kurczaka (taka podwójna), 2 średnie cebule, 1 łyżka mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4-5 pieczarek ( można z powodzeniem… Więcej →
Pęk świeżego szpinaku (polecam) lub paczkę 0,5 kg szpinaku mrożonego – najlepiej całe liście, jeżeli nie ma, to może też być siekany, chociaż… Więcej →
6 niedużych ziemniaków, 1 łyżka masła, 1/3 szklanki słodkiej śmietanki, sól, 6 dużych pieczarek, 2 łyżki oleju Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić… Więcej →
1 kg pieczarek, 3 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, olej do smażenia Pieczarki myjemy. Jajka, sól, pieprz, czosnek i… Więcej →
50dag pieczarek, 1-2 czubate łyżeczki maki, 3/4 szklanki słodkiej smietany, sól, pieprz, majeranek,zioła prowansalskie, 1/2 szklanki oleju Pieczarki oczyścic i pokroić w plastry…. Więcej →
boczniaki – 300-500 g, mięso mielone – 250 g, jaja – 2 szt, sól pieprz, sucha kajzerka – 2 szt, mleko – 1… Więcej →
4 dyże piersi indyka, 1/3 szkl.bulionu, farsz – 30 dag boczniaków, łyżka masła, cebula, pieprz, sól Grzyby drobno pokroić. Cebulę posiekać i podsmażyćna… Więcej →
25 dag boczniaka, 1 cebula, 1 marchewka, ½ pietruszki, 1/8 selera, ½ piersi z kurczaka, 2 łyżk oleju, majeranek, 1 kostka bulionu drobiowego… Więcej →
30 dkg boczniaków, 3 ogórki kiszone, 1/4 kostki masła, 2 czubate łyżki przyprawy do flaków, 1 litr wody, majeranek, sól, pieprz, 1 średnia… Więcej →
800 g boczniaków, 2 jajka, 100 g mąki, 150 g tartej bułki, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Boczniaki dokładnie opłukać, jeżeli bardzo duże,… Więcej →
80 dag boczniaków, 30 dag wędzonego boczku, 1 duża cebula, 2 zabki czosnku, 1 por, 5 ziemniaków, natka pietruszki, 1 litr bulionu grzybowego… Więcej →
1/2 kg boczniaków, 1 duża cebula, 2 ogórki małosolne, 1/4 średniej papryki, 2 kiełbasy wędzone, 20 dag zmielonego mięsa wieprzowego (np. łopatka, szynka… Więcej →
2 kotlety schabowe, 1 jajko, bułka tarta, 6 dużych kapeluszy boczniaka, 2 cebule, 2 łyżki masła, 2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 1 szklanka… Więcej →
6 boczniaków, Vegeta Mix do grilla, 10 dag tartego sera mozarella, 6 pomidorów (bez skóry i pestek), 4 łyżki tartej bułki, oliwa, Ajvar,Sałatka:… Więcej →