750 g boczniaka, 2 pomidory, 5 łyżek oleju,pół szklanki wytrawnego białego wina, pół szklanki wody, sok z cytryny, kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy,… Więcej →
750 g boczniaka, 2 pomidory, 5 łyżek oleju,pół szklanki wytrawnego białego wina, pół szklanki wody, sok z cytryny, kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy,… Więcej →
600 g boczniaka, mała cebula,3 łyżki oleju, 10 kromek bułki, 4 dag masła, pęczek natki pietruszki lub zielonego kopru, sól, pieprz. Umyte, suche… Więcej →
450 g boczniaków, 3 łyżki oleju, 2 jajka, mała cebula, 15 kromek czerstwej bułki, 1/4 kostki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki… Więcej →
500 g boczniaków, 3 jajka, 2 cebule, sok z cytryny, 2 – 3 łyżki majonezu, natka pietruszki, sól, pieprz. Umyte i obgotowane boczniaki… Więcej →
1 kg boczniaków, 2 duże cebule,3 duże pomidory, 1/2 litra wody, półtorej łyżeczki kwasku cytrynowego, 2 łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli, kilka ziarenek… Więcej →
200 g kapeluszy boczniaka, 1 cebula, 2 łyżki pokrojonej cebuli, 3 łyzki masła, 2 szklanki pokrojonej w kostkę bułki,pół szklanki rozdrobnionej naci pietruszki,… Więcej →
Ciasto: 25 dag mąki, pół kostki margaryny, żółtko, 3 łyżki wody, sól Nadzienie: 40 dag boczniaków, cebula, 3 łyżki oleju, 3 dag masła,… Więcej →
40 dag boczniaków, 40 dag mąki, 3/4 szklanki gorącej wody, 3 łyżki oleju, cebula, 2 łyżki tartej bułki, sól, pieprz, jajko, masło do… Więcej →
800 g boczniaków, 1 duża cebula, pęczek zielonej pietruszki, świeży majeranek, 4 łyżki masła, 1/8 litra białego wina, sól ziołowa, świeżo zmielony biały… Więcej →
75 g pieprzników trąbkowych, 150 g boczniaków 0,5 łyżeczki kminku, 1 cytryna, 1 czerwona papryczka chilli (bez pestek), 0,5 litra czystej wódki Czyste… Więcej →
375 ml czystej wódki, 75 g kurek Włożyć kurki do czystego słoja lub butelki, wlać wódkę, zamknąć i zostawić w pokojowej temperaturze. Nalewka… Więcej →