ciasto francuskie 1 szt, boczniaki 50 dag, cebula 2 szt, oliwa 1 łyżka, nać pietruszki 1/2 pęczek, jaja kurze całe 1 szt, sól, pieprz 1 szczypta.

Boczniaki i cebulki pokroić w kostkę. Następnie razem zesmażamy cebulę z boczniakami na łyżce oliwy (może być pół łyżki). Do farszu dodajemy drobno pociętą natkę pietruszki, sól i pieprz. Ciasto rozkładamy na desce i kroimy w trzy podłużne pasy, które wypełniamy przestudzonym farszem. Pasy sklejamy z farszem w środku i kroimy na 2-3 cm kawałki, które smaruje się rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, aż się zarumienią, czyli w temperaturze 200 stopni około kwadransa.

źródło http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/paszteciki-z-boczniakow-i-ciasta-francuskiego