Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr – 1 opakowanie , Fix Gulasz Knorr – 1 opakowanie, mięso wieprzowe gulaszowe – 500 gramów, Grzyby boczniaki – 200 gramów, cebula – 2 sztuki, oregano – 1 łyżeczka, woda – 850 mililitrów, natka pietruszki – 0.5 pęczka, olej do smażenia, pieprz do smaku, śmietana 18% do dekoracji.

Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, dopraw pieprzem, cebulę posiekaj, boczniaka umyj i pokrój w dużą kostkę. Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix Gulsz, gotuj do zmięknięcia mięsa, dodaj na sam koniec posiekaną natkę pietruszki. Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż małe placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj 4 placki polane sosem i udekorowane śmietaną i ćwiartkami ogórka.

 źródło http://www.przepisy.pl/przepis/placek-po-cygansku-z-dodatkiem-boczniakow#szukaj/grzyby boczniaki/przepisy