kasza jęczmienna perłowa – 500 gramów , pieczarki – 400 gramów, boczniaki – 300 gramów, Fix Schab a la Stroganoff Knorr – 1 opakowanie, cebula – 1 sztuka,  ząbki czosnku – 2 sztuki , bulion – 1 litr, natka pietruszki – 0.5 pęczka, śmietana – 1 szklanka, szafran, olej do smażenia.

Kaszę opłucz na sitku, następnie lekko osusz i podsmaż w rondlu z olejem. Po chwili wlej bulion tak aby zakrył kaszę na ok. 1,5cm. Dodaj szafran i gotuj powoli aż kasza wchłonie większość płynu. Następnie nakryj rondel przykrywką i odstaw na 10 minut. Pieczarki i boczniaki pokrój w większe kawałki i podsmaż na patelni. .Do grzybów dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Śmietankę wymieszaj z szklanką wody oraz zawartością opakowania Fix Knorr. Wlej sos na patelnię i gotuj wszystko aż zgęstnieje. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Duszone grzyby podawaj z złocistą kaszą jęczmienną.

żródło http://www.przepisy.pl/przepis/zlocista-kasza-z-gulaszem-grzybowym#szukaj/grzyby boczniaki/przepisy