6 boczniaków, Vegeta Mix do grilla, 10 dag tartego sera mozarella, 6 pomidorów (bez skóry i pestek), 4 łyżki tartej bułki, oliwa, Ajvar,Sałatka: 2 pomidory, 1 cebula dymka, koperek, 2 łyżki oliwy, Vegeta Ziołowa

Boczniaki umyć i wysuszyć. Grzyby panierować w oliwie doprawionej Vegetą Mix do grilla i tartej bułce. Odstawić na 20 minut w chłodne miejsce. Boczniaki smażyć na średnio rozgrzanym ruszcie 2 – 3 minuty z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i polać pastą warzywną Ajvar. Podawać z pieczonymi ziemniakami i dodatkiem masła koperkowego.

Sałatka. Pomidory pokroić w ósemki, koperek i cebulę dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Vegetę Ziołową wymieszać z oliwą. Polać sosem składniki sałatki i wymieszać.