SKŁADNIKI: 50 dag leśnych grzybów (mogą być mieszane, mrożone, a nawet same nóżki), 2 cebule, 2 jaja, kilka łyżek bułki tartej, sól, pieprz,… Więcej →
SKŁADNIKI: 50 dag leśnych grzybów (mogą być mieszane, mrożone, a nawet same nóżki), 2 cebule, 2 jaja, kilka łyżek bułki tartej, sól, pieprz,… Więcej →
250 g boczniaka, 2 cebule, 1 łyżka mąki, 100 g marchwi, 50 g selera, 50 g pietruszki, tłuszcz do smażenia, 1 łyżka oleju,… Więcej →
ciasto francuskie 1 szt, boczniaki 50 dag, cebula 2 szt, oliwa 1 łyżka, nać pietruszki 1/2 pęczek, jaja kurze całe 1 szt, sól,… Więcej →
boczniaki 8 szt, ser dorblue 10 dag, śmietanka 18% 100 ml, makaron Lubella 300 g, gałka muszkatołowa 1 szczypta, pieprz ziołowy 1 szczypta…. Więcej →
boczniaki 60 dag , ziemniaki 10 szt, cebula 4 szt, szynka konserwowa 35 dag, sos Łowicz 1 szt, sól 1 szczypta, pieprz 1… Więcej →
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr – 1 opakowanie , Fix Gulasz Knorr – 1 opakowanie, mięso wieprzowe gulaszowe – 500 gramów, Grzyby boczniaki… Więcej →
ogórek – 200 gramów , marchew – 200 gramów, boczniaki – 100 gramów, mini kolby kukurydzy – 100 gramów, cebula dymka – 4… Więcej →
kasza jęczmienna perłowa – 500 gramów , pieczarki – 400 gramów, boczniaki – 300 gramów, Fix Schab a la Stroganoff Knorr – 1… Więcej →
boczniaki świeże – 25 dekagramów , pieczarki świeże – 25 dekagramów, jajko – 1 sztuka, cebula – 1 sztuka, czerstwa bułka – 1… Więcej →
cebula – 1 sztuka , papryka żółta – 0.5 sztuki, boczniaki – 200 gramów, chili czerwona – 1 sztuka, masło klarowane – 3… Więcej →
Składniki: 30 dag grzybów świeżych shiitake, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 szklanki gorącej wody, 3 drobno pokrojone ząbki czosnku, , 2 łyżeczki… Więcej →
SKŁADNIKI: 200g pieczarek, 200g grzybów shiitake, 200g boczniaków-oysters mashroom, 4 łyżki soku cytrynowego, łyżka masła, 2 łyżki oliwy, 2 szalotki, 1/2 pęczka natki… Więcej →
Składniki: 6 dużych świeżych kapeluszy, grzybów shiitake, 2-3 łyżki sosu sojowego,3 łyżki białej wódki, cukier, olej do smażenia grzybów Grzyby podsmażyć na oleju… Więcej →
Składniki: 1 kg ugotowanych grzybów ( po odcedzeniu), 1/2 kg zmielonych skórek wieprzowych ( nóżek), 10 kulek ziela angielskiego, 5 kulek całego pieprzu,… Więcej →
Składniki: 40 dag piersi z kurczaka, 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej, białko z jednego jajka, 4 łyżki sake lub wytrawnego sherry, 1 łyżeczka soli,… Więcej →
Składniki: 20 dkg smardzów, 20 dkg czegoś wędzonego (boczek), 10 dkg wieprzowej wątroby, 1 cebula, 1 rogalik (niesłodki) albo odpowiedni kawałek weki, mleko… Więcej →
Składniki: Na 1 kg świeżych grzybów potrzeba 2 dkg soli, 2 ząbki czosnku, po pół łyżeczki pieprzu i ziela angielskiego i 2 listki… Więcej →
Składniki: 4 solone śledzie, 1 szklanka marynowanych, drobnych grzybów, 4 jajka ugotowane na twardo, 1 cebula, pieprz, ćwiartka szklanki oleju lnianego 1. Śledzie… Więcej →
Składniki: boczek, świeże pokrojone grzyby, kminek, pieprz, sól, mąka, jajka, mleko. Wykonanie: Słoninę albo kawałek boczku pokroić w kosteczki i usmażyć. Następnie dodać… Więcej →
Składniki: 10 dkg suszonych grzybów, szklanka bułki tartej, szklanka śmietany, 4 jajka, 2-3 ząbki czosnku, cebula, po ćwierć łyżeczki: suszonego majeranku, bazylii, szałwi,… Więcej →